با ما در تماس باشید

0902-209-9290

  1. Home
  2. طراحی سایت
  3. وردپرس چیست؟ و چرا باید…

وردپرس چیست؟ و چرا باید از آن استفاده کنیم

0 دیدگاه
5 دقیقه برای مطالعه

وردپرس چیست؟

اگر بخواهیم تعریف ساده از وردپرس را به شما کاربران عزیز ارائه نماییم این‌طور می‌گوییم که وردپرس یک نرم‌افزار است که وظیفه ساختن وب‌سایت را برای وبمستران ایفا می‌کند. این نرم افزار یک سری ویژگی‌های خوب از قبیل قالب‌ها و افزونه‌ها را دارا می‌باشد. بیایید توضیح مختصری از این دو ویژگی وردپرس را ارائه می‌دهیم.

 

  • قالب‌های وردپرسی:  ظاهر وردپرس و شخصی‌سازی زمینه‌ی این نرم‌افزار، توسط قالب‌ها که به آن تم هم میگوند صورت می‌گیرد. مثل تم گوشی که ظاهر آن را زیبا و جذاب‌تر می‌کند. برای انتخاب بهترین قالب‌های وردپرسی پیشنهاد می‌کنیم مقاله بهترین قالب های وردپرسی را بخوانید
  • افزونه‌هابه افزونه، پلاگین هم میگوند. آنها وظیفه اضافه کردن و گسترش توانایی اجرای بهتر وردپرس را به عهده دارد و توسط افزونه‌ها قابلیت این نرم افزار به لول بالایی ارتقا داده می‌شود.

 

 تعریف تخصصی:

وردپرس یک CMS است که مفهوم CMS یعنی سیستم مدیریت محتوا (Content Management System). در فضای مجازی می‌دانیم تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و … شبکه‌های اجتماعی هستند و وردپرس یا همون CMS در واقع همانند شبکه‌های اجتماعی که ذکر نمودیم عمل می‌کند. حال اگر بخواهیم تعریف دقیقی CMS از داشته باشیم می‌توانیم بگوییم یک نرم افزار کامپیوتری است که توسط آن ما اقدام به تولید صفر تا صد محتوای دیجیتالی می‌نمایم. این محتوا می‌تواند تصویر، متن، فیلم و… باشد.

 

تاریخچه:

این سیستم مدیریت محتوا در 27 می سال 2003 توسط شخصی به نام مت مولنوگ ساخته شد، که در اوایل پایگذاری این پلتفرم سیستم کد باز، مورد توجه وبلاگ نویسان جهت ایجاد وبلاگ قرار گرفت. اما به تدریج آپدیت‌های فرآوان و توسعه پلاگین‌ها و قالب‌های آن به صورت CMS متن باز (open source) تحت وب رایگان به وبمستران و فریلنسرها ارائه گردید.

 

چرا بهتر است از وردپرس استفاده کنیم و دلیل محبوبیت این پلتفرم چه چیزی است؟

در گذشته برای طراحی وب سایت مجبور بودند کسی را که به دانش برنامه نویسی (کدنویسی) مسلط است را پیدا نماید و ضمن صرف وقت و زمان طولانی برای ایجاد یک وب سایت باید هزینه‌های گزافی نیز پرداخت می‌نمودند و البته از پشتیبانی و امنیت کمتری نیز برخوردار بود.

با گذشت زمان برخی از افراد به سمت CMS های دیگر روی آوردند. حالا CMS چه مزیتی داشت که مورد علاقه کاربران قرار گرفت؟

  • اول از همه سرعت بالایی دارد و با دموهایی که بدون کدنویسی توسط قالب روی آن فعال می‌گردد، بسیار کار را راحت نموده است و امکان ساخت چندین سایت با ظاهر زیبا و پوسته متفاوت و جذاب از کاربرد مهم این سیستم مدیریت محتوا محسوب می‌گردد.
  • تم‌ها و پلاگین‌های رایگان بیشمار در پیشخوان وردپرس: بهتر بدانیم همان تیم که در گذشته برای کاربران وبسایت با کدنویسی طراحی می‌کردند، اقدام به ساخت قالب‌ها و پلاگین‌های (افزونه‌ها) مانند افزونه سئو و افزونه سرعت و بهینه سازی سایت و … کردند و با استقبال وبمستران این اقدام گسترش یافت. که این امر باعث کیفیت و سرعت بیشتر و هزینه کمتر برای افراد مشتاق به ساخت وب سایت شد.
  • امنیت بالا در وردپرس: فعالیت تیم بروز رسانی شد و از لحاظ امنیت نیز به دنبال گسترش آن هستند و تا به الان می‌دانیم که وردپرس از امنیت بالایی برخوردار بوده است.
  • هسته وردپرس بسیار امن است
  • مزیت دیگری که این سیستم مدیریت محتوا دارد این است که هیچ گونه محدودیتی در طراحی ندارد. به عنوان مثال ما توسط همین نرم افزار CMS می‌توانیم انواع سایت‌های فروشگاهی، چند زبانه، شرکتی، خبری، شخصی و… طراحی نماییم، فقط باید کار با این پلتفرم و استفاده از اجزای (قالب‌ها و افزونه‌ها) آن را به درستی مهارت کسب نماییم.

پس می‌توان بدون کد نویسی سایت‌های بسیار جذاب‌تر از خود وب سایت‌هایی که با برنامه نویسی ایجاد شده اند را ساخت و امروزه بسیاری از وب سایت‌های مطرح دنیا توسط پلتفرم وردپرس طراحی گردیده است.

 

 چند نمونه از وبسایت‌های وردپرسی ایران و خارج

سایت‌های که در حوزه آموزش و طراحی سایت فعالیت میکنند مانند همیار وردپرس، تیم طراحی سایت برتو، میهن وردپرس، آی وحید که در زمینه آموزش وردپرس و ارائه قالب‌ها و افزونه‌ها فعالیت می نمایند، سیستم وردپرس را برای مدیریت محتوای خود انتخاب نموده اند و سایت های فارسی بیشمار دیگر و همینطور سایت های وردپرس بگینر (wpbeginner) که در زمینه آموزش وردپرس مشغول به فعالیت هستند، سایت رسمی کشور سوئد، وبسایت خبری نیویورک تایمز و سایتهای خارجی بیشماره دیگر توسط سیستم CMS جهت مدیریت محتوا به کار گرفته شده است.

  • ویژگی دیگر این پلتفرم پشتیبانی عالی آن است، چرا که اگر شما در طول طراحی به مشکلی برخورد کردید مسلماً افراد زیادی هستند که شما را در این زمینه راهنمایی می‌نمایند، اما اگر از CMS اختصاصی (کد نویسی) برای وب سایت خود استفاده کرده باشید، تنها فردی که سایت را برای شما طراحی کرده قادر به پاسخگویی مشکل شما می‌باشد، در ضمن اگر دسترسی به آن فرد راحت باشد.
  • در وردپرس سایت را می‌توان حتی رایگان طراحی نمود، که در صورت اضافه کردن امکانات به آن تنها هزینه برخی از قالب‌ها و پلاگین‌ها را باید پرداخت نمایید که هزینه زیادی صرف نمی‌گردد
  • آموزش وردپرس در فضای مجازی بسیار گسترده است و می‌تواند دانش شما را در این زمینه شکل دهد
  • همانطور که به افزونه سئو اشاره نمودیم، توسط این ابزار می‌توانیم سئو سایت را به طور چشمگیری افزایش دهیم.

 

جمع‌بندی در این مقاله سعی نمودیم که مزایای این پلتفرم مدیریت محتوا را برای شما کاربران گرامی شرح دهیم و تعریفی درباره این که وردپرس چیست را داشته باشیم و دانستم که به دو روش می‌توانیم به طراحی سایت اقدام نماییم. یکی توسط برنامه نویسی ( CMS اختصاصی) و دیگری توسط وردپرس ( CMS مدیریت محتوا) بود. قطعاً طراحی سایت توسط وردپرس می‌تواند برای کاربرانی که به این حوزه علاقمند هستند اما به دانش کدنویسی مسلط نیستند، جذاب باشد و ضمن اینکه وب سایت دلخواه  خود را به راحتی و با گذراندن آموزش وردپرس، طبق علایق خود طراحی نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تیم محتوا برتو
29 دی 1401
ورود | ثبت نام