برتو

طراحی-اپلیکیشن

اپلیکیشن چیست؟

با گسترش و رشد گوشی های هوشمند در دنیا، میزان استفاده افراد از کامپیوترهای شخصی کمتر شد. چون اکثر کارهایی را که برای آن لازم بود کامپیوتر را روشن کنند، منتظر لود بمانند، برنامه مورد نظر را باز کنند و سپس شروع به کار با آن کنند را تنها با تلفن همراه خود می توانند انجام دهند.

این کار نه تنها باعث افزایش سرعت و دقت کاربر می شود بلکه مختص به یک جا و مکان نیست و کاربر می تواند هم در خانه و هم بیرون از آن به سادگی به تلفن خود دسترسی داشته باشد، که تلفن همراه نه وزن زیادی دارد که باعث خستگی شود و نه نیاز به تجهیزات و سیم و کابل و میز و صندلی. اپلیکیشن ها، نرم افزار های کاربردی هستند که بر روی دستگاه های دیجیتال مثل موبایل ها و تبلت ها نصب شده و روند انجام کارها را تسریع و بهبود می بخشند. اپلیکیشن ها انواع مختلفی دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

 

تاریخچه اپلیکیشن ها:

اپلیکیشن ها در ابتدا بسیار ساده بودند و به دلیل محدودیت های سخت افزاری نمی توانستند چند فعالیت را به طور همزمان انجام دهند و اکثرا به جای ساخت اپلیکیشن موبایل از پورت کردن برنامه های کامپیوتری استفاده می کردند. اولین اپلیکیشن ها با هدف سرگرمی کاربران طراحی و ارائه شدند. اما با تغییر نیازهای جوامع و رشد تکنولوژی، طراحان نرم افزار به فکر هدفمند کردن آنها افتادند و اپلیکیشن ها فرم پیچیده و حرفه ای‌تری گرفتند. امروزه کاربرد اپلیکیشن ها را در همه جا می بینید. حتی برای خرید مایحتاج روزانه خود، فقط کافیست از اپلیکیشن استفاده کنید.

 

کاربرد اپلیکیشن ها و انواع آنها:

در عصر دیجیتال امروزی که گوشی های هوشمند، کامپیوترها و تمامی دستگاه های نرم افزاری بخش مهم و حتی حیاتی زندگی بشریت را پیش می برند، وجود اپلیکیشن های مختلف برای روند انجام کارها، امری ضروری تلقی می شود. این نرم افزارهای کاربردی، به اختصار app نیز خوانده می شوند. اپ ها کاربردهای مختلفی دارند که در این قسمت به چند نمونه از آنها اشاره می کنیم:

  • مدیریت اطلاعات و داده ها
  • مدیریت اسناد
  • توسعه تصویری و ویدیویی
  • سیستم ایمیل و پیام رسان ها
  • حسابداری، امور مالی، امور حقوق و دستمزد
  • مدیریت منابع ERP و CRM
  • مدیریت منابع انسانی مانند استخدام، ادغام یا تفکیک نیروی انسانی
  • مدیریت پروژه
  • مدیریت فرآیند کسب و کار
  • نرم افزار آموزشی و سیستم های آموزش الکترونیکی (LMS)
  • نرم افزار کاربردی بهداشت و درمان

از ساده ترین اپلیکیشن هایی که با آنها سر و کار داریم می توان به اپلیکیشن های بانک، اپلیکیشن های رفاهی (اسنپ، دیجی کالا، خریدهای اینترنتی)، اپلیکیشن های سرگرمی (اپلیکیشن های پخش موزیک و فیلم، بازی و کتاب خانه آنلاین)، اپلیکیشن های اجرایی (نرم افزارهای آفیس، فتوشاپ، کروم، نرم افزارهای مالی و…) و حتی اپلیکیشن های شبکه های اجتماعی اشاره کرد. علاوه بر این ها اپلیکیشن های زیادی در دنیای دیجیتال راه اندازی می شوند که هر کدام ویژگی ها و کاربردهای منحصر بفرد خود را دارند.

انواع اپلیکیشن

1- اپلیکیشن فروشگاهی

2- اپلیکیشن شرکتی یا سازمانی

3- اپلیکیشن خبری

4- اپلیکیشن تبلیغاتی

 

وظیفه اپ ها:

در واقع وظیفه اصلی اپ ها فراهم کردن دسترسی سریع و کاربردی برای مخاطب است. چه بهتر که این موارد در عین سادگی باشند تا همه مخاطبان با هر رده هوشی و سنی بتوانند از آن استفاده کنند.

اپ ها در مقابل انجام کارهای مختلف باعث شده اند که انسان ها از قدرتی فرای انتظار برخوردار شوند. مثلا فکر کنید همزمان که روی مبل نشسته اید و چایی می نوشید، در حال انجام امور بانکی خود مثل پرداخت وام یا جابجایی پول هستید. دیگر نیازی به مراجعه به بانک و دریافت نوبت و صرف زمان و هزینه اضافی نیست. این فوق العادست!

قبل از ورود تلفن های نیمه هوشمند و پیشرفته افراد برای گوش دادن و دریافت آهنگ و یا مشاهده فیلمی به فروشگاه های فرهنگی یا امثال آنها مراجعه می کردند و با پرداخت هزینه، فایل مورد نظر خود را روی نوار کاست، سی دی، فلش و… می گرفتند. برای پخش آنها نیز یا باید دستگاه پخش مناسب را داشتند و یا آن را هم نیز کرایه می کردند.

این روند نه تنها طولانی بلکه هزینه بر هم بود. بعد از ورود تلفن های نیمه هوشمند چه شد؟ در نهایت افراد باز هم برای دریافت فایل روی تلفن یا رم خود، مراجعه می کردند. در نهایت با ورود اینترنت سراسری و گوشی های تماما هوشمند، همه افراد می توانند با هزاران اپ مختلف، آهنگ یا فیلم مورد نظر خود را جستجو، دانلود، ذخیره و در تلفن شخصی خود با کیفیت ها و ویژگی های شگفت انگیز پخش کنند.

عکسی دارید که نیاز می بینید بعضی از قسمت های آن مثل رنگ ها و اجزای دیگر را تغییر دهید؟ یا آن را با عکس دیگری ترکیب کنید و اثر جدیدی خلق کنید؟ فیلمی دارید که نیاز دارید قسمتی از آن را برش دهید؟ یا صدای آن را حذف کنید و صدای دیگری جایگزین آن کنید؟

همه اینها در حالت قدیمی نیازمند سیستم و استودیو و فردی متخصص بود که بتواند با دریافت هزینه و بعد از مدتی خواسته شما را برطرف کند. به شرط اینکه نتیجه آن برای شما مطلوب باشد. حال اگر فقط خودتان و تلفن همراهتان بتوانید به سادگی و سریعترین زمان همه این ها را انجام دهید چه؟ باید بگویم که این کار نیز امکان پذیر است.

 

چرا به اپ نیاز داریم؟

در دنیای امروز ازدحام و ترافیک و جمعیت بیش از اندازه، مانع انجام سریع امور می شوند. برای مثال شما باید برای خرید مایحتاج منزل خود ساعاتی را در بازار بگذرانید و با دست پر و سنگین و خسته از راه بازگردید. حال اینکه با ماشین شخصی خود گرفتار ترافیک سرسام آور نشوید و یا وسایل نقلیه عمومی برای شما در آن مکان فراهم باشد هم امری جدانشدنی است.

اما با داشتن تنها یک اپ که تیم طراحی اپلیکیشن برتو نیز در این زمینه فعال است، می توانید به سادگی محصولات مورد نیاز خود همراه با قیمت و اطلاعات اضافی مشاهده کنید و پس از تصمیم گیری نهایی، از هر فروشگاهی که در شهر یا اطراف محل زندگی شما هستند خرید کنید و پس از مدت مشخص درب خانه آنها را تحویل بگیرید.

این تنها یک نمونه ساده از انواع اپلیکیشن هایی است که می تواند باعث تسریع کار شما شود. شما تنها با داشتن یک دستگاه هوشمند می توانید انواع مختلفی از اپ ها را در هرجا همراه خود داشته باشید. مثل ماشین حساب، اپ های دوربین، مدیریت حساب های بانکی، تماس های تصویری و … در واقع اپلیکیشن ها باعث شده اند که افراد در سریع ترین زمان و کوتاه ترین مراحل به نیاز خود دست پیدا کنند.

 

چرا استفاده از اپ بهتر است؟

در عصر بازاریابی آنلاین و با توجه به کارایی اپلیکیشن‌ها، قطعا یک سایت فروشگاهی و یا کانالهای شبکه های اجتماعی به تنهایی راهکار ایده آلی برای فروش دیجیتال محسوب نمی‌شوند. تصور کنید شما بخواهید از سایتی مثل دیجی کالا خرید کنید. کدام یک را ترجیح می‌دهید؟

  • کامپیوتر را روشن کنید و منتظر بمانید تا ویندوز بالا بیاید. سپس مرورگر را باز کنید و اسم سایت را وارد کنید و منتظر بمانید تا صفحه سایت بالا بیاید و بعد خرید کنید.
  • وارد شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام یا تلگرام شوید. کانال یا پیج مربوطه را پیدا کنید. کالای مورد نیاز را پیدا کنید. به ادمین پیام بدید و شماره کارت بگیرید تا پرداخت را انجام داده و خرید کنید.
  • روی اپلیکیشن بزنید و خرید کنید.

قطعا شما هم سومین راهکار را ترجیح می دهید.

چرا؟ چون سریع ترین راه و در عین حال ساده ترین راهکار خرید را پیش رو خواهید داشت. اکثر کاربران اینترنت به دنیال روش هایی هستند که تعداد دقایق کمتری را برای رسیدن به مقصد صرف کنند. برای کاربران اینترنتی ،خریدی که ظرف مدت 5 دقیقه انجام شود بسیار دلنشین تر از خریدی است که 15 دقیقه زمان ببرد.

از این رو صاحبان کسب و کارهای کوچک و بزرگ، به خصوص کسب و کارهای فروشگاهی با طراحی و ساخت اپلیکیشن ها و اپ فروشگاهی، مخاطبان بیشتری را جذب و دسترسی آنها را به فروشگاه آنلاینشان راحت تر کرده اند. مثل اپلیکیشن آپ، اسنپ، فتوگرید و…..

 

اپلیکیشن ها در چه سیستم عامل هایی اجرا می شوند؟

کامپیوترهای اولیه و سیستم کاری آنها، با کامپیوترهای امروزی بسیار متفاوت بود. شاید تا قبل از پیدایش مایکروسافت و ویندوز آیکون های نرم افزاری و کاربرد آنها به شکل امروزی نبود. از این رو سیستم عاملی برای آنها طراحی نشده بود. اما با خلق گوشی های هوشمند، سیستم عامل برای آنها تعریف شد. سیستم عامل ها نقش مهمی در ساخت و طراحی اپلیکیشن ها بازی می کنند.

استفاده از اپ ها و گوشی های هوشمند به قدری برای مخاطبین جذاب بود و نیاز های بشریت با سرعت بیشتری پاسخ داده می شد که طراحان اپلیکیشن، ساخت نرم افزارها را با خلاقیت اجین کرده و شروع به ساخت اپلیکیشن های هدفمندتری نمودند.

این روزها ، اکثر دستگاه های تلفن همراه بر روی یکی از دو سیستم عامل اندروید ( Android) یا iOS کار می کنند. اندروید یک سیستم عامل منبع باز (open source) است که توسط گوگل خریداری و پشتیبانی می شود و بر روی بسیاری از تلفن های همراه موجود در بازار با برندهای مختلف (به جز اپل) استفاده می شود. iOS سیستم عامل موبایل های شرکت اپل است. با توجه به این دو سیستم عامل، اپلیکیشن خاصی برای هر کدام وجود دارد.

اپلیکیشن ها با توجه به کاربرد و نیاز افراد ممکن است در سیستم عامل های مختلفی عمل کنند. برخی از اپ ها مثل تلگرام، واتساپ و اینستاگرام که جزو محبوب ترین اپلیکیشن های روابط اجتماعی است، در سیستم عامل های اندروید، IOS و ویندوز قابل استفاده اند. طراحان اپلیکیشن عموما به دنبال طراحی و خلق اپ هایی هستند که بتواند به راحتی در اختیار تمامی افراد و دستگاه های مختلفشان عمل کند.

فرض کنید اپلیکیشن کروم فقط در سیستم عامل اندروید و ویندوز فعال باشد. قطعا کاربرانی که دستگاه هایی با سیستم عامل IOS داشته باشند نمی توانند از آن استفاده کنند. در نتیجه گوگل بخشی از مخاطبان خود را از دست خواهد داد و این به نفع او نیست.

 

بعد از همه توضیحات، حالا می خواهیم ویژگی های یک اپ خوب و چگونگی داشتن یک اپلیکیشن کامل و درست را توضیح دهیم. در ادامه نیز با برتو همراه باشید.

 

ویژگی های یک اپلیکیشن خوب چیست؟

نمی توان گفت که یک اپلیکیشن خوب، ویژگی های ثابت و همیشگی دارد. چون هرروز در سرتاسر جهان طراحان در حال بروزرسانی و خلق ایده های جدید و جذاب هستند و ترند ها دائما در حال تغییر هستند. اما ویژگی هایی وجود دارند که همیشه رعایت آنها الزامی و مهم است. تنها ظاهر زیبا یا سرعت یک اپ نمی تواند ضامن عالی بودن آن باشد، بلکه گزینه های بسیاری در کنار یکدیگر این پازل را تکمیل می کنند. در ادامه ویژگی های ظاهری و عملکردی یک اپلیکیشن خوب را مورد بررسی قرار می دهیم.

 

رابط کاربری جذاب و آسان

یکی از مهم ترین ویژگی های طراحی اپلیکیشن و طراحی سایت، طراحی رابط کاربری آنهاست. طراحی رابط کاربری مشخص می کند هر المان در کجا قرار بگیرد و جای قرار گیری باید کاملا کاربردی و اصولی باشد، به صورتی که دسترسی ساده و سریع را برای کاربر فراهم کند. برتو نیز در این زمینه با تحلیل مخاطبان و کاربران هدف شما بهترین و جدیدترین طراحی ها را برایتان انجام می دهد. طراحی رابط کاربری(UI) جذاب و اختصاصی برای اپلیکیشن کسب و کار، باعث جذب و نگهداری هر چه بیشتر مخاطبان شما خواهد شد.

همچنین امروزه اکثر افراد کم صبر و حوصله هستند پس نباید ذهن آنها را درگیر کنید که کجا باید دنبال گزینه مورد نظر خود باشند. با رعایت اصول تجربه کاربری(UX) بهترین نتیجه را می توان برای این قسمت حاصل کرد. طراحی ساده باعث می شود کاربران با اپلیکیشن ارتباط برقرار کرده و از کار با آن لذت ببرند، در مقابل طراحی نادرست و پیچیده باعث سردرگمی کاربر و خروج او از برنامه خواهد شد.

 

استفاده از تصاویر با کیفیت

تصاویر قبل از متون چشم کاربر را جذب می کنند، پس باید در طراحی خود تا جای ممکن و بصورت بهینه با استفاده از تصاویر بخش های مختلف را نمایش دهید. باید دقت داشته باشید که کیفیت و وضوح بحث بسیار مهمی است، پس به هیچ عنوان کیفیت نباید فدای کمیت شود.

 

ادامه دارد…

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست مشاوره رایگان
لطفا شماره موبایل خود را وارد کنید