توسط این ابزارها دسترسی وب سایت برای بهبود کارایی به آسانی و با سرعت بالاتری در اختیار موتورهای جستجوگر قرار گرفته میشه تا وب سایت در بهترین حالت در اختیار کاربران قرار بگیره، در واقع سئو بدون ابزار مانند حالتیه که شما در یک جاده قرار گرفتید اما مسیر و نقشه راه رو نمیدونید که در نهایت به گم شدن شما منجر میشه.
سئو به سه صورت سئو تکنیکال، سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم بندی میشه که معمولاً اقدامات سئو داخلی خیلی زودتر شروع میشه.
سئو تکنیکال شامل موارد ظاهر سایت، ساختار سایت، بهینه سازی سایت، نقشه سایت، افزایش سرعت سایت و موارد دیگه… می شه که وب سایت رو آماده میکنه برای بهتر دیده شدن.
به تمام مراحلی اطلاق میشه که در داخل سایت جهت بهبود وضعیت سئو صورت می گیره که شامل مواردی همچون تولید محتوا، چگونگی قرار گرفتن تصاویر در وب سایت، چیدمان صفحات از لحاظ مهم بودن اونها، ریسپانسیو بودن و سرعت وب سایت و… میشه
به اقداماتی شامل ریپورتاژ آگهی، شبکههای اجتماعی و لینک سازی در خارج از سایت مربوط سئو خارجی می شه، که سئو داخلی و خارجی مکمل هم در بهینه شدن سئو هستند.
ابزارهایی هستند که مربوط به سئو داخلی می باشند و همینطور ابزارهایی داریم که برای سئو خارجی استفاده میشه
پر اهمیت ترین ابزار برای بررسی وضعیت سایت سرچ کنسول هست که این ابزار آمار وضعیت سایتمون رو در صفحه نتایج گوگل نشون میده که با ثبت دامنه و وریفای شدن وب سایت توسط سرچ کنسول میتونیم آمارهای مختلفی از وبسایتمون کسب کنیم. این ابزار که از طرف گوگل به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می گیره تا بتونن سئو سایت رو به بهترین شکل ممکن انجام بدن.
با توجه به توضیحات بالا الان میتونیم بگیم که با استفاده از این ابزار خیلی راحت میتونیم کار رو سئو بر روی وب سایت خودمون تحلیل کنیم که میتونم به جرات بگم ابزار کاملی هست و هر سئو کاری باید کار با این ابزار مفید رو بلد باشه.
ابزاری که به صورت رایگان از طرف گوگل در اختیار کاربران برای آمارگیری و مشاهده ترافیک وب سایت (بازدید سایت) قرار گرفته گوگل آنالیتیکس هست.
مهمترین قابلیت گوگل آنالیتیکس تعریف گل (goal) است که اگه بخوام تعریف ساده ازش بیان کنم اینجوری می گم، روشیه که بفهمیم کاربر بیشتر به چه طریقی علاقه مند به وارد شدن به سایت ما است، این روش ها ممکنه پر کردن فرم، خرید محصولات، ثبت نام خبرنامه و یا هر چیز دیگه ای باشه.
حالا اگه ما بخوایم بدونیم که کدوم صفحاتمون در وبسایت چقدر حجم ترافیک و بازید داره باید براش goal تعریف کنیم که بفهمیم مثلاً در صفحه فروشگاه چه میزان کاربر به خرید محصول اقدام میکنن و از همه مهمتر بدونیم تبلیغاتی که به هر طریقی داریم انجام میدیم چقدر اثربخشی داره و چه میزان می تونه کاربر رو مجاب به ثبت نام، خرید محصول یا اقدامات دیگه ای بکنه که در نهایت منجر به مشتری برای ما بشه. این امر بهینه سازی مسیر هدایت کاربر بسیار کمک میکنه.
و اگر بدونیم میزان بازدید از سایتمون خیلی زیاده مثلاً 1000 یا 000/10 اما مرحله تبدیل کاربر به مشتری انجام نمیشه و یا خیلی کمه، پس باید بدونیم یک مشکل بزرگ هست که باید به رفع کردن اون اقدام کنیم. در واقع تعریف گل (goal) به ما در فهمیدن نرخ تبدیل (چه تعداد از کاربران به مشتری تبدیل می شن) به صورت درصدی کمک فراوانی میکنه.
هدف ما از کار کردن با این ابزار اینه که بتونیم میزان جستجوی کلمه کلیدی و تجزیه و تحلیل عبارات کلیدی رو بررسی کنیم. در واقع Google keyword planner به افرادی که به دنبال پیدا کردن کلمات کلیدی لانک تیل هستند کمک می کند که قبل از اقدام به عملیات سئو و تولید محتوا، برای نمایش کلمه کلیدی متوجه بشن چه عباراتی به چه میزان سرچ میشه (میزان جستجو کلمه مورد نظر شما در ماه نشون میده و همچنین کلمات مرتبط با عبارت کلیدی رو هم قابل نمایشه) و تعداد رقبای این کلمه ها چقدر هست و اینکه آیا روی این عبارات کار کنم نتیجه مثبتی بهم میده یا خیر. پس این ابزار به ما این قابلیت رو بهمون میده که بتونیم کلمات کلیدی رو تجزیه و تحلیل کنیم که میتوان نتایج بهتر و راحت تری برای رتبه گرفتن در نتایج گوگل رو داشته باشیم.
گوگل ترندز میتونه کمک فراوانی در زمینه ایده پردازی و اینکه در چه حوزه ای بهتره تولید محتوا کنیم، بکنه. این ابزار قدرتمند از گوگل میتونه برای افراد سئوکار و کسانی که تولید محتوا مشغول هستند بسیار جذاب و پرکاربرد باشه، چرا که دو کلمه کلیدی رو که هم معنی هستند (مثلاً قیمت گوشی، قیمت موبایل) رو با هم مقایسه می کنه و یک سئوکار رو متوجه می کنه که بهتره از کدوم کلمه برای تولید محتوا استفاده کنه، از این طریق که بیشترین سرچ هر کلمه رو نشون میده و مشخص میکنه کدوم یکی از اونها از محبوبیت بالاتری برخوردار هست.
که میتونیم این میزان سرچ رو در ماههای گذشته تا به حال و یا چند سال اخیر نیز با هم مقایسه کنیم.
چرا باید از گوگل تگ منیجر یا GTM در سایتمون استفاده کنیم؟ یا اصلاً چه کاربردی داره؟ نگران نباش کامل این ابزار حرفه ای رو برات توضیح میدم. همین طور که از نامش مشخصه یعنی مدیریت تگ ها. حالا این تگ ها میتونن قطعه کدهای مختلفی باشن که ما میخوایم توی سایتمون به کار ببریم. قطعاً برای شما هم پیش اومده که خواستید از سرویسهای گوگل مثل گوگل آنالیتیکس، گوگل ادز و سرویسهای دیگه ای که وجود داره، استفاده کنید و هر کدوم از اونها از ما خواستند تا قطعه کدی رو توی سایت اضافه کنیم تا بتونه با وب سایت ارتباط داشته باشه.
حالا با خودتون فکر کنید اگه قرار باشه از چندین سرویس استفاده کنید مسلماً باید کدهای زیادی هم توی سایت بزارید که این عوامل باعث میشه حجم سایت زیاد بشه و درخواست هایی که به این سرویسها ارسال میشه در کاهش سرعت بارگیری سایت تاثیر فراوانی میذاره. Tag manager کاری که انجام میده اینه که یک مخزن به شما میده که با این مخزن هر تعداد کدی (تگ ها) داشته باشید رو میتونید توی اون مخزن قرار داده و فراخوانی رو انجام بدید، که لازمه بدونید که به جای خوندن و اتصال چندین تگ، شما فقط یک تگ رو فراخوانی میکنید و این اقدام حجم زیادی از پردازش ها رو می فرسته به سمت سرورهای گوگل و برای وب سایت شما چه مشکلی پیش نمیاد.
برای شما اتفاق افتاده که مقاله یا خبری رو سرچ میکنید و استوری هایی مرتبط با اون رو مشاهده می کنید مثلاً عبارت طراحی سایت و سرچ می کنید که نتایجی همچون آموزش طراحی سایت یا ساخت سایت براتون نمایش داده میشه، اینها نمونههایی از Rich Results Test هست که به اون تست نتایج غنی گوگل هم میگن.
این امر باعث میشه که یک فریلنسر وبمستر متوجه بشه که صفحاتی که از لحاظ سئو مهمه رتبه خوبی بگیره، چطوری در سرچ کنسول نمایش داده میشه و میتونه کمک بسیار زیادی در بهینهسازی سئو بکنه. جهت فعال کردن تست نتایج غنی گوگل، داده های ساختار یافته رو در صفحهی مورد نظر خودتون قرار بدید، اکنون توسط Rich Results Test به بررسی تست اقدام کنید.
امروزه یک وب سایت معتبر علاوه بر طراحی زیبا و منحصر به فردی که باید داشته باشه از سرعت بالایی هم باید برخوردار باشه تا بتونه مورد توجه خزنده های جستجوگر گوگل قرار بگیره. توقع ما از یک وبسایت خوب علاوه بر تمام مزیت های زیادش، سرعت بالای اون وبسایت هم هست. ابزارهای زیادی برای بررسی عملکرد سایت و بهینه سازی اون وجود داره ولی گوگل هم بیکار ننشسته و ابزارهای محبوبی مثل Google Lighthouse رو ارائه داده که با استفاده از لایت هاوس میتونیم سرعت وب، بهینه سازی، میزان دسترسی به وب سایت برای کاربران رو متوجه بشم.
اگه وبمستر هستید و با داده های زیادی سر و کار دارید و نمی دونید که چطور باید این داده ها رو به شکل یک گزارش از هدفتون و یا شرکتتون تبدیل کنید که باعث بهتر دیده شدن اون داده ها و استفاده ازش در تصمیمگیریها بشه، باید حتماً با ابزار Google Data Studio آشنا بشید.
گوگل دیتا استودیو یک ابزار گزارشدهی تصویری هست که شما میتونید با استفاده از این ابزار تمام اطلاعات کسب شده از گوگل سرچ کنسول، MYSQL، گوگل ادز و… به صورت گزارش نموداری و دارای شکل های زیبا و سفارشی تهیه کنید. این ابزار بسیار برای سئوکاران پرکاربرد بوده چرا که باعث مدیریت بهتر وبسایت میشه و کاربران رو از سردرگمی خلاص میکند و همچنین گزارشات قابلیت اشتراک گذاری دارند.
سرعت لود (بارگذاری) صفحات در افزایش بازدید سایت و بهینه سازی سایت خیلی مهمه به طوری که اگه رعایت نشه تمام تلاشها برای وبسایت به هدر میره. گوگل پیج اسپید ابزار دیگری از گوگل هست که کمک زیادی در بهینه سازی وب سایت و سئو داره. این ابزار با دو نمره، یکی برای (دکستاپ، لپ تاپ و…) و دیگری برای (گوشی همراه) نشون میده که صفحه از لحاظ سرعت بارگذاری چه امتیازی میگیره که هر چقدر به 100 نزدیک باشه، بسیار خوبه. البته اگه نمره کمی هم نشون داد نگران نباشید چراکه اطلاعاتی رو ارائه میده که میشه توسط اون مشکلات لود سایت رو کاهش داد.
صاحبان مشاغلی که به صورت فیزیکی اقدام به فروش محصولات خود می کنن، می تونند در گوگل مای بیزینس لیسی رو درست کنند که با این اقدام کسب و کارشون در نتایج سرچ گوگل یا گوگل مپ نشون داده بشه. این عوامل باعث میشه مشتری های زیادی با کسب و کار اونها آشنا بشن. در واقع این ابزار که توسط گوگل به رایگان ارائه شده کاری میکنه که اطلاعات دقیق در مورد مشاغل در خزنده های جستجوگر گوگل ذخیره بشه تا مشتریان و کاربران از کسب و کار شما آگاه بشن.
0 دیدگاه
شما هم در این مقاله شرکت کنید!
با تشکر، دیدگاه شما بعد از تایید مدیر سایت
نمایش داده خواهد شد